Driftstekniker (DevOps)

Stabil drift og videreutvikling av driftsmiljøet

Som del av vårt tekniske team arbeider du med å forbedre og videreutvikle våre tjenester og systemer. Vi ser etter en tekniker som trives i shellet, og vil jobbe med å automatisere og videreutvikle infrastrukturen vår.

I tillegg til kompetansen bør du ha en genuin interesse for det tekniske, og vil lære nye ting.

Har du erfaring fra organisasjonslivet, som kanskje vært aktiv i et lokallag, studentforening eller lignende så er det et pluss.

Om stillinga

DevOps har ansvaret for drifting av infrastrukturen og tjenestene våre på en trygg og stabil måte. Produktene til Unicornis er “mission critical” for kundene våre, og vi er stolt over tilnærma null nedetid gjennom de tolv årene vi har levert medlemsregister.

Du bør ha interesse for å automatisere og perfeksjonere driftsmiljø. Vi gjør i dag en del ting manuelt, men ønsker å automatisere stadig mer av det slik at vi kan fokusere mer på videreutvikling.

Det forventes at du deltar i en vaktordning for utrykning ved alvorlig nedetid, men det er ekstremt sjeldent at denne blir aktivert.

Sikkerhet er et felt du bør kjenne til, eller ha lyst til å lære mer om. Vi jobber med sensitive data, og sikkerhet er ekstremt viktig for oss – fra systemkode til driftsmiljø, hardning av systemer, rutiner og mer. GDPR er ikke for oss bare noe vi krysser av på, men noe vi jobber med kontinuerlig. Vi tar ikke alltid de enkleste veiene, men de trygge veiene.

Om Unicornis

Unicornis er et lite kundeeid firma med sju ansatte og uten profittmål. Vi utvikler og drifter alle våre løsninger, som har fokus på å forenkle organisasjonsdrift og ivareta offentlige krav som GDPR og støtteordninger. Vårt kjerneprodukt er medlemsregisteret HyperSys, som brukes av store og små organisasjoner av alle slags typer – fra politiske parti til barne-og ungdomsorganisasjoner. Vi holder til i Frivillighetshuset, tett på flere av våre kunder og samarbeidspartnere, med flott utsikt over hele Oslo.

Våre produkter

HyperSys er blant de ledende løsningene for medlemsregister i Norge, og benyttes av nasjonale organisasjoner, store som små. Vi utvikler systemet for å forenkle og automatisere hverdagen til organisasjoner slik at man kan fokusere mer på aktivitet og vekst, og mindre på papirarbeid.

Geekevents er en plattform for salg av billetter og andre tjenester knyttet til planlegging og gjennomføring av datatreff, inkludert koordinering av frivillige.

Frivillighetshuset

Frivillighetshuset brukerportal brukes av leietakerne på Frivillighetshuset til å administrere personer, tilgang, leie av lokaler og mer på bygget.

Vår stack

De fleste applikasjonene våre er utvikla i Django, inkludert de tre produktene som benyttes av sluttbrukere samt flere systemer som brukes i bakkant.

Dette er noen av teknologiene vi bruker for utvikling og drift i dag:

 • Backend: Django, Django Rest Framework, PostgreSQL, Redis, Celery, Nginx, uWSGI
 • Frontend: Vue 3, Vite, Vuex, TypeScript, Tailwind CSS, Axios
 • Støttesystemer: Git, Gitlab CI, Docker, Redmine, CentOS og Fedora, FreeIPA, Slack, Google Apps, Sentry, Weblate, Sphinx

Infrastrukturen vår er variert. For å servere medlemsregisteret HyperSys er alle tjenestene på maskinvare vi selv eier og drifter, lokalisert i Norge – på ulike datasentre. For intern drift er det noe skytjenester og noe lokalt på egne maskiner. I tillegg drifter vi nettverket på Frivillighetshuset, et nett med ca 250 klienter.

Vi ser etter deg som

 • Har erfaring med drifting av Linux-miljø (må ikke være tung erfaring, mye kan læres)
 • Trives i et shell
 • Vil jobbe med automatisering
 • Er selvgående og løsningsorientert
 • Utforsker ting på egen hånd
 • Har noe erfaring fra drifting av webapplikasjoner med database (kan være LAMP, WordPress, Rails eller lignende)
 • Vil delta i vaktordning, og forstår at noe (dog ikke mye) driftsarbeid må gjøres på kvelds- eller helgetid

Det er et pluss om du

 • Har erfaring med skripting, helst Python eller tilsvarende
 • Har erfaring med drift av Django
 • Har konfigurert hardware (f.eks. svitsjer og servere)
 • Kjenner til brannvegger

Vi tilbyr

 • Rause forsikringer med bl.a. fritidsreise, helse- og uføreforsikring med gratis kiropraktor/fysioterapaut, videolege m.m.
 • Tilgang til kurs og andre kompetansehevingstiltak
 • Felles lønsjordning
 • Ungt og engasjert arbeidsmiljø
 • Sentrale arbeidslokaler, med kort vei til kollektiv-knutepunkt
 • Svært god pensjonsinnskudd (p.t. 7% mot markedsnorm 2%, betalt av arbeidsgiver)

Les mer om hvordan det er å jobbe i Unicornis på Ledige stillinger-sida vår.

Søknader

Fortløpende, fyll helst ut søknadsskjemaet framfor e-post.


Kontaktperson

Daglig leder Andreas-Johann Ø Ulvestad
Telefon 22 99 37 42
Mobil 917 54 579
E-post [email protected]


Brøk

Deltid er det vi ser etter, men kan vurdere heltid – det viktigste er rett person til jobben, og som passer inn i arbeidsmiljøet.


Andre stillinger

Vi har også en stilling ledig for frontend-utvikler – fra fulltid til deltid. Se Ledige stillinger.